Maria Hemelvaart

De processie naar de veldkapel gaat door. Bij de kapel wordt door voorganger Alida van Veldhoven nog een gebed gedaan. Meegebrachte bloemen kunnen bij Maria worden gezet. Na afloop is er koffie en thee en ruimte voor ontmoeting op 1,5 meter afstand.

Theatervoorstelling vastenactie op school

Verhalenverteller Matthijs Vlaardingerbroek komt met zijn programma ‘Samen Sterk’ naar basisschool De Zandplaat in Ovezande. Jaarlijks reist Vastenactie tijdens de vastentijd (in 2020 van 26 februari tot 10 april) met een theatervoorstelling voor basisscholen door het land. Daarin besteedt men op een speelse manier aandacht aan de betekenis van de vastentijd.

Op maandag 17 februari is om 13.15  uur de interactieve voorstelling voor de kinderen op de basisschool in Ovezande. Het is een samenwerking tussen de Caritas van de RK-kerk en de basisschool. Er zijn geen kosten aan verbonden. Als tegenprestatie organiseert de school samen met de kerk een fondsenwervende activiteit voor de vastenactie.

Afbeelding bewerken

Matthijs gaat in zijn programma ‘Samen Sterk’ in op thema’s als vriendschap en iets doen voor een ander. Ook brengt hij de vastenactieprojecten op een toegankelijke manier ter sprake. Met zijn buikspreekpoppen en goocheltrucs maakt Matthijs er een spetterend spektakel van, waar hij de kinderen actief bij betrekt.

Daarnaast biedt Vastenactie inspirerend lesmateriaal, met verschillende werkvormen. Het lesmateriaal staat dit jaar in het teken van beroepen: wat willen kinderen later worden en hoe is dat voor een kind in een ontwikkelingsland? Natuurlijk is er volop aandacht voor de vastentijd.

Parochieplan De bakens verzetten 2019 – 2022

zie https://www.rkwalcheren.nl/parochie/parochie-plan/parochieplan-bven-de-schelde-2019-2022/